BOEKPRESENTATIE Trekker fan Troje

Afgelopen zondag 7 maart was de presentatie van De trekker fan Troje, de nieuwe Friestalige roman van Hein Jaap Hilarides.

Alpita de Jong hield een mooi verhaal over koning Friso, de mythologische figuur waarop de hoofdpersoon van het boek, Friso Wassenaar, is gebaseerd. Emile Vogels, een van de actieleiders van de Akkerbouwstaking in 1990, vertelde over de acties toen en de situatie in de landbouw nu. Tot slot sprak de heer Jan Mulder over de situatie in Europa. Hij was Europarlementariër van 1994 tot en met 2014.

Namens uitgeverij Bornmeer verzorgde Jan van Friesland het openingswoord. Hilarides lichtte zelf een paar tipjes van de sluier op van De trekker fan Troje. Identiteit, ‘de Fryske saak’, liefde en wraak zijn de thema’s in deze roman die leest als een thriller. ‘Elke veertigplusser die iets met Friesland heeft vindt zichzelf in deze roman terug.’ Aldus uitgever Bornmeer.

Zaterdagmiddag 13 mei is Hein Jaap Hilarides in boekhandel Van der Velde in Leeuwarden. In de Slauerhoff-tuin leest hij voor uit De trekker fan Troje. M.m.v. violist Vincent van Dam en Emile Vogels. Tussen 14.00 en 16.00 uur wordt het programmaatje telkens herhaald.

Leeuwarden – boekhandel Van der Velde

Za 14.00-16.00 uur – gratis

ontwerp: ehgz.nl & realisatie: webstove