TREKKER FAN TROJE, boekpresintaasje

Zondagmiddag 7 mei presenteert Hein Jaap Hilarides zijn nieuwe roman De trekker fan Troje. Het verhaal is geïnspireerd door de boerenacties van 1990. Boeren trokken toen massaal op naar Den Haag om op te komen voor een betere graanprijs. Een ander thema van het boek is de Friese identiteit in Europa.

Hilarides zal iets over het boek zeggen. Daarnaast heeft hij een aantal sprekers uitgenodigd. Jan van Friesland vertegenwoordigt Uitgeverij Bornmeer, Alpita de Jong gaat in op de relatie tussen Willem van Haren en de roman, en akkerbouwer Emile Vogels vertelt over de Akkerbouwstaking. Destijds was hij coördinator van de boerenacties vanuit Friesland. Tot slot behandelt oud-Europarlementariër Jan Mulder het Europese landbouwbeleid.

Het programma duurt ±45 minuten. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop is het boek te verkrijgen onder het genot van een hapje en drankje.

Locatie: Van Harenskerk, St-Annaparochie

Tijdstip: 7 mei, 16.00 uur

Entree: gratis

ps

Zaterdagmiddag 13 mei is Hein Jaap Hilarides in boekhandel Van der Velde in Leeuwarden. In de Slauerhoff-tuin leest hij voor uit zijn roman, afgewisseld met muziek van violist Vincent van Dam. Ook Emile Vogels is erbij. Tussen 14.00 en 16.00 uur wordt het programmaatje telkens herhaald.

ontwerp: ehgz.nl & realisatie: webstove